Rebornen is jaren geleden in de USA ontstaan. De rebornbabies zijn echte collector-items omdat iedere pop uniek is. In heel de wereld is er maar 1 van omdat iedere rebornster de reborn naar eigen inzicht maakt. De bedoeling van Rebornen is dat er uit een gewone Vinyl Baby of Reborn Kit een zo echt mogelijke baby geboren wordt. Rebornen kan je dus ook lezen als herboren.

Alle vinyl delen worden eerst ontvet, voordat er een nieuwe speciale huidskleur aangebracht wordt. Hiervoor gebruik ik Genisiss Real Paint maar er zijn verschillende soorten verf op de markt voor het rebornen.Deze verf wordt laag voor laag aangebracht met speciale sponsjes en kwasten net zo lang totdat er een realistisch net echt huidje is ontstaan.

Deze laagjes worden per keer in de oven of met een heatgun geseald. Ook worden er vlekjes en adertjes aangebracht. De baby krijgt haartjes van zacht mohair of echt haar die met een speciale naald (rooting naald), haar voor haar, wordt ingestoken. Dit heet rooten. Met deze methode lijkt het net of de haartjes zo uit het hoofdje groeien en is in verschillende modellen te stylen nadat het haar in model is geknipt of gesneden. De baby wordt gevuld met granulaat, glasgranulaat (voor een echt babygewicht), fiberfill en staal granulaat.

Ook krijgt de baby een schijvenlijfje, zodat ze zeer bewegelijk is en in alle posities te poseren zijn. Echte Laucha-glas kristalogen en wimpertjes worden aangebracht en wenkbrauwen worden met een ultradun kwastje geschilderd en hierna met een 3-D lak afgwerkt zodat het net lijkt alsof de haartjes er echt op liggen. Dit alles maakt het geheel vervolgens zeer levensecht.

De voet en vingernageltjes worden gemanicuurd en met een 3D lak verzegeld.
Dan krijgt de baby een luier en rompertje aan en een mooi pakje/jurkje en sokjes of mutsje en klaar is de baby.

Kortom het kost heel veel tijd, geduld en ervaring om een reborn zo te maken dat je denk wanneer je hem/haar ziet, dit is een echte baby en je verwacht dat deze ieder moment kan beginnen te huilen..

Een prachtige hobby die mij heel veel plezier brengt als er weer een kindje is geboren.

 

Van reborn kit                             naar reborn